Китайските власти представиха документ с насоки за това как Китай

...
Китайските власти представиха документ с насоки за това как Китай
Коментари Харесай

Китай представи план за постигане на въглеродна неутралност

Китайските управляващи показаха документ с насоки за това по какъв начин Китай счита да реализира задачите си за въглероден пик и въглеродна индиферентност съгласно нова философия за развиване, задаваща основни съответни цели и ограничения за идните десетилетия, съобщи Синхуа.

До 2030 година китайските излъчвания на въглероден диоксид ще доближат пик, след което ще се стабилизират и след това ще стартират да понижават. До 2060 година Китай ще бъде въглеродно безпристрастен и ще бъде със приключена зелена, нисковъглеродна и кръгова стопанска система, се споделя в документа и по този метод се удостоверява даденото от Пекин преди този момент заричане, отбелязва Синхуа.

Документът беше взаимно публикуван от Централния комитет на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Той обрисува пет значими задания, в това число реализиране на зелена, нисковъглеродна и кръгова стопанска система, възстановяване на енергийната успеваемост, увеличение на каузи на потреблението на неизкопаеми горива, понижаване на излъчванията въглероден диоксид и повишение на потенциала на екосистемите за усвояване на въглерод.

Същевременно китайският президент Си Цзинпин прикани за по-голямо световно съдействие за решение на проблемите, в това число тероризма, климатичните промени и киберсигурността, съобщи Ройтерс.

Си направи изказването в тирада по случай 50-ата годишнина от връщането на Китай в Организация на обединените нации. Той сподели, че Китай се опълчва на едностранния метод, протекционизма и игрите с нулев резултат.

Климатичните промени са сериозен сигнал, който природата изпрати на човечеството. " Всички страни по света би трябвало да подхващат действителни дейности за отбрана на природата, стимулиране на зеленото възобновяване, зеленото произвеждане и екологично чистото ползване, да спомагат за образуване на здравословен метод на живот, на съразмерен модел на взаимно битие сред индивида и природата, както и за това околната среда да бъде непресъхващ извор на стабилно развиване ", сподели Си Цзинпин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР