Китайските власти посъветваха хората да спрат да пътуват към и

...
Китайските власти посъветваха хората да спрат да пътуват към и
Коментари Харесай

Китай спира достъпа от и за Ухан, САЩ и Британия ще сканират всички пътуващи

Китайските управляващи посъветваха хората да спрат да пътуват към и отвън Ухан , град, който е огнище на нов ковид, умъртвил девет души досега , оповестява Би Би Си. На живеещите в града от 8,9 милиона души е казано да заобикалят тълпи и да минимизират обществените събития .

Новият вирус се популяризира от Ухан в няколко китайски провинции , както и в Съединени американски щати, Тайланд и Южна Корея .

Има 440 доказани случая , с генезис на пазара на морски блага, който " е провеждал противозаконни покупко-продажби с диви животни ".

" Не ходете в Ухан. А тези в Ухан, апелирам, не напускайте града ", съобщи заместник-министърът на Националната здравна комисия Ли Бин в един от първите обществени брифинги от началото на епидемията. Властите също признаха, че страната в този момент е в " най-критичния стадий " на предварителна защита и надзор .

Китай по-рано удостовери, че вирусът се предава от човек на човек .

Вирусът, прочут още като 2019-nCoV , се приема за нов вариант на ковид, който не е разпознат по-рано при хора . Признаците на зараза включват респираторни признаци, температура, кашлица, зной и затруднено дишане .

Ли съобщи, че има доказателства, че заболяването се " предава основно през дихателните пътища ". Китай обаче към момента не съумява да удостовери точния източник на вируса .
 Експерти предизвестяват, че коронавирусът Ухан може да обхване цялата планета
Експерти предизвестяват, че коронавирусът Ухан може да обхване цялата планета

Тайван заяви за първи случай, следят се всички пасажери и екипажа на полет

" Въпреки че пътят на предаване на вируса към момента не е изцяло обяснен , съществува опция за разновидност на вируса и риск от по-нататъшно разпространяване на епидемията ", добавя Ли.

Той добави още, че има 2197 души, за които се знае, че са влезнали в контакт със инфектирани пациенти .

Досега не е открит супер пропагандатор - пациент, който е предал вируса на повече от 10 души .

За минимум 15 медицински служащи в Ухан , евентуално тези, които са влезнали в контакт с пациенти, е известно, че са инфектирани с вируса .

Няма по какъв начин да се разбере, само че евентуално ще се популяризира измежду милионите хора в Китай, които пътуват в страната за седмичната почивка на Лунната Нова година. Хиляди пътуват и в чужбина . Ли добави, че фестивалът ще " усили риска от разпространяване на заболяването и ще затрудни предварителната защита и контрола ".

Той разяснява, че ще бъдат въведени строги ограничения за надзор на заболяването , като приканва тези от Ухан да " заобикалят тълпите и да минимизират обществените събития ".

Тези ограничения включват скрининг на температурата за всички, които напущат Ухан , и дезинфекция и вентилация в огромните транспортни центрове .

В града е въведена и възбрана за търговия с живи домашни птици и диви животни . Според известията на държавните медии полицията организира инспекции на място, с цел да се увери, че възбраната се ползва .

" Вече знаем, че заболяването произлиза от пазар, за противозаконна продажба на диви животни ", изяснява Гао Фу, шеф на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите.

" Това може да е повода, заболяването да е заразила животно и по-късно да се е предала от това животно на човек. "

Кметът на Ухан също прикани хората да стоят надалеч от града , в случай че нямат незабавна причина за посещаване.
 Си Дзинпин изиска решителни дейности за прекъсване на ковид
Си Дзинпин изиска решителни дейности за прекъсване на ковид

Това е първият коментар на китайския водач от разпространяването на ковид

В едно от последните огромни огнища в Китай - пандемията H1N1 - бяха следени сурови способи в опит за прекъсване на вируса .

През 2009 година пасажерите, влизащи в Китай, за които е открито, че имат грипоподобни признаци, бяха сложени в изолираност за седем дни . Децата в училишата също са тествани за температура и всеки с нараснала е изпратен у дома.

За настоящия ковид се оповестява, че има няколко случая в международен мащаб: три случая в Тайланд, един в Корея, един в Япония, един в Тайван и един в Съединени американски щати . В сряда и Макао заяви за първи доказан случай на вируса . Твърди се, че пациентът е бизнесдама, пристигнала от Ухан през уикенда.

Властите на доста места, в това число Австралия, Сингапур, Хонконг, Тайван и Япония , ускориха инспекциите на пътуващите със аероплан от Ухан. Американските управляващи предходната седмица оповестиха сходни ограничения на летищата в Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк.

В Австралия мъж, пътувал до Ухан, е в изолираност и е подложен на проби . Австралия е най-големият източник на туристи за Китай, като предходната година са пътували и повече от един милион души.

Според специалисти, доста случаи на вируса може да не бъдат открити , съгласно отчет на MRC Център за световен разбор на инфекциозни болести в Imperial College London, може да има повече от 1700 инфектирани .

Фу от Китайския център за надзор на заболяваният а съобщи, че цифрите в изследването, " не подхождат с това, което виждаме в реалност ".

Световната здравна организация - СЗО преценя през днешния ден дали да разгласи интернационална незабавна обстановка поради вируса - както направи със свинския грип и ебола. Такава декларация, в случай че бъде направена, ще се преглежда като незабавен апел за съгласуван интернационален отговор .
 Мъж е под карантина в Австралия поради китайския ковид
Мъж е под карантина в Австралия поради китайския ковид

Смъртните случаи от новата зараза са към този момент 6 в централния китайски град Ухан

По информация на " Бизнес инсайдър ", Съединени американски щати възнамеряват да принудят пасажерите от Ухан, Китай, да трансформират полетите си - и даже напълно да пренасочват полети , в случай че е належащо - за да подсигуряват, че те сигурно ще бъдат прегледани за разпространяване на ковид .

Определени са процедури за инспекция на пасажерите на три летища и се възнамеряват още - интернационалното летище O`Hare в Чикаго, Илинойс, и на летището Hartsfield-Jackson в Атланта, Джорджия, по-късно тази седмица.

" С увеличението на случаите взехме решение да преминем към тази цялостна тактика за 100% покритие , което значи да прибавим спомагателни летища и... да пренасочим целия трафик към летищата, които имат скрининг ". Скрининг има на интернационалното летище в Лос Анджелис, на летището JFK в Ню Йорк и на интернационалното летище Сан Франциско.

Обикновено има доста способи да стигнете от Ухан до Съединени американски щати , без да употребявате тези пет летища, само че всеки, който се опита, ще се пренасочва от американските управляващи .

В същото време, английският държавен секретар по превоза Грант Шапс съобщи, че най-голямото летище в страната, " Хийтроу " вкарва специфични зони за хора, идващи от страни, наранени от ковид .

" Имаше известия тази заран за полети, които идват непосредствено от инфектирания район до Хийтроу. С някои спомагателни ограничения там, ще се подсигурява, че когато полетите кацат непосредствено на Хийтроу, има обособена зона за идващите хора ".
 Светът не е подготвен за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души
Светът не е подготвен за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Експерти на СЗО и Световната банка: Този сюжет е изцяло достоверен и напъните на държавните управления са отчайващо недостатъчни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР