Китайските власти подозират Менг Хонгуей, китайският ръководител на международната полицейска

...
Китайските власти подозират Менг Хонгуей, китайският ръководител на международната полицейска
Коментари Харесай

Китайските власти подозират президента на Интерпол в корупция

Китайските управляващи подозират Менг Хонгуей, китайският началник на интернационалната полицейска организация Интерпол, в корупция. Това се оповестява на уеб страницата на вестник „ Паризиен “, цитирайки " съвпадащи данни, получени от редица източници ".

Вестникът допуска, че може би Менг Хонгуей ще бъде упрекнат в " оказването на нелегално подпомагане при сключването на контракти за услуги на една от фирмите, участващи в битката с киберпрестъпността ". В същото време вестникът отбелязва, че " редица надеждни източници във Франция се чудят дали това не е обвързвано с отстраняването на Менг Хонгуей (избран за президент на Интерпол в края на 2016 г.) под предлог за осъществяване на акция против корупцията в Китай ".
По-рано в петък китайският вестник „ Саут Чайна морнинг пост “ заяви, че съгласно информацията, с която разполагат публицистите, Менг Хонгуей е обект на следствие в Китай. Според вестника президентът на Интерпол е отведен за разпит незабавно след идването си в Китай на 29 септември. Информация за това къде е сега и какви са били основанията за разпита, не е дадена.
 
Президентът на Интерпол Менг Хонгуей отпътува за Китай с полет от Стокхолм на 29 септември. Последният път, когато фамилията му е било по отношение на него, е предходната събота, заяви Агенция Франс Прес.

Прокуратурата на град Лион (централна Франция) стартира следствие на " изчезналият безследно при притеснителни условия " президент на Интерпол. Разследването е предоставено на Специализираната междурегионална юридическа група.

 
Според радиостанция Европа-1, брачната половинка на Менг Хонгуей, която сега живее с децата си в Лион - седалището на Интерпол, към този момент е свидетелствала по случая. / Дарик

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР