Китайските власти официално поканиха експерти от Световната здравна организация, здравни

...
Китайските власти официално поканиха експерти от Световната здравна организация, здравни
Коментари Харесай

Китай кани експерти на СЗО в Ухан

Китайските управляващи публично поканиха специалисти от Световната здравна организация, здравни експерти от административните региони на Хонконг и Макао, както и от Тайван в Ухан, където се намира огнището на пневмонията, породено от новия тип ковид. Това съобщи вицепремиерът на Националната здравна комисия на КНР Ли Бин.

“Ние имаме намерение да поддържаме интернационално съдействие и контакти (относно разпространяването на заболяването – ред.), и да подсигуряваме постоянно актуализиране на информацията ”, сподели Ли Бин.

Той акцентира, че Държавната здравна комисия има намерение да подсигурява, че управляващите в Ухан всекидневно ще дават на обществеността информация за разпространяването на заболяването и ограниченията за нейното попречване и надзор.

„ По лична самодейност ще засилим съдействието със СЗО, специфичните административни райони Хонконг и Макао, както и с Тайван. Каним ги в Ухан, с цел да проучат обстановката с разпространяването на заболяването и ограниченията, подхванати за предварителна защита и надзор на място “, добави той.

Според последните данни броят на смъртните случаи, породени от затруднения след заразяване с новия ковид в Китай е достигнал 9, а 440 са доказаните случаи на зараза.

Вирусът към този момент се е популяризирал отвън Китай, има известия за инфектирани в Южна Корея, Япония, Съединени американски щати и Тайланд, Сингапур, и Австралия. Китайските управляващи публично потвърдиха, че вирусът се предава от човек на човек. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР