Китайските власти могат да претендират за територии на Луната, ако

...
Китайските власти могат да претендират за територии на Луната, ако
Коментари Харесай

Китай може да претендира за огромни територии на Луната

Китайските управляващи могат да претендират за територии на Луната, в случай че завоюват в новата галактическа конкуренция със Съединени американски щати, сподели Бил Нелсън, началник на Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА), в изявление за " Политико ".

Според него Съединени американски щати се намират в нова галактическа конкуренция с Китай. Шефът на НАСА счита, че в случай че Пекин победи, ще може да претендира за големи територии от Луната. Той счита, че Китай ще завземе най-богатите на запаси елементи от лунната повърхнина, в случай че пръв успее да се откри на естествения сателит на Земята. " Факт е, че сме в галактическа конкуренция. И е правилно, че е по-добре да се уверим, че няма да стигнат до някое място на Луната под прикритието на научни проучвания. И не е изключено да кажат: " Не идвайте насам, ние сме тук, това е наша територия ", уточни Нелсън.

Той счита, че обстановката със противоречивите острови в Южнокитайско море е в основата на тези искания. " Ако се съмнявате в това, вижте какво направиха с островите Спратли ", добави шефът на НАСА. Той изрази убеденост, че Съединени американски щати ще изпратят свои астронавти на Луната през 2025 година, както е планувано. Нелсън изрази угриженост по отношение на темповете на подготовка на Китай за кацане на спътника на Земята. " През последното десетилетие Китай означи голям прогрес и достижения ", сподели той. " Също по този начин е правилно, че техните периоди за кацане на Луната се доближават от ден на ден. "

Пекин отхвърля тези изказвания. " Някои американски чиновници приказват безконтролно, с цел да изопачат естествените и законни галактически действия на Китай ", съобщи пред " Политико " Лю Пенюй, представител на китайското посолство във Вашингтон. " Китай изрично отхвърля сходни изявления. Космосът не е полесражение ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР