Китайските власти днес автоматично въведоха ответни наказателни мита от 25%

...
Китайските власти днес автоматично въведоха ответни наказателни мита от 25%
Коментари Харесай

Китай: САЩ започнаха най-голямата търговска война в историята

Китайските управляващи през днешния ден автоматизирано вкараха ответни наказателни мита от 25% за вноса на артикули от Съединени американски щати, чиято обща сума е 34 милиарда $.

В изказването на основното митническо ръководство на Китай се споделя, че ограниченията влизат в действие от 12:01 ч. по пекинско време.

"По данни на митническата и гранична работа на Съединени американски щати, Съединените щати вкараха първата част от митата за 818 позиции от китайски артикули в размер на 25%. Тяхната обща стойност е 34 милиарда $. Като ответна мярка Китай по едно и също време вкара мита от 25% за аналогични като размер стокови позиции на САЩ%, цитира организация "Синхуа " част от документа.

"Ние в никакъв случай не сме желали комерсиалните търкания да прераснат в пълномащабна комерсиална война. Търговска война е последното нещо, което сме желали, тъй като, както сме казвали доста пъти, никой няма да завоюва от нея “, съобщи Лю Канг, представител на външното министерство.

"Натискът и заканите няма да доведат до средата. Нашата позиция остава непроменена и е изцяло ясна “, приключи Лю.

По-рано от китайското комерсиално ведомство упрекнаха Съединени американски щати, че са почнали "най-голямата комерсиална война в икономическата история “ и предизвестиха, че това може да провокира "срив на световния пазар ".

В петък Вашингтон постановиха мита върху китайски артикули на стойност 34 милиарда $.

Китайското министерство на търговията съобщи, че този вид на облагане с мита е типично комерсиално малтретиране и съществено заплашва сигурността на световната индустриална верига, както и ценовата верига, възпрепятствайки темпото на световното икономическо възобновяване и предизвиквайки разстройване в световните пазари.

В неделя президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави комерсиалните практики на Европейския съюз с тези на Китай в изявление за Фокс нюз (Fox News). Какво сподели той вижте във видеото нагоре.

Вижте още:

Турция отвърна - разгласи комерсиална война на Съединени американски щати

Европейски Съюз влиза в комерсиалната война със Съединени американски щати в петък

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР