Китайските ученици се върнаха в училище в сряда с нови

...
Китайските ученици се върнаха в училище в сряда с нови
Коментари Харесай

Китайските ученици изучават мислите на Си Дзинпин

Китайските възпитаници се върнаха в учебно заведение в сряда с нови учебници, осеяни с „ мислите на Си Дзинпин “, защото комунистическата партия има за цел да разшири култа към личността му измежду деца на възраст от седем години и да възпита ново потомство патриоти, заяви Агенция Франс Прес.

Министерството на образованието съобщи, че ще включи политическата идеология на Си в националната образователна стратегия, от началните учебни заведения до гимназиите, при започване на новата образователна година.

Учителите в началното учебно заведение би трябвало да „ посеят семената на любовта към партията, страната и социализма в младите сърца “, съгласно държавно известие.
 Си Дзинпин насочи обръщение към Ким Чен-ун Си Дзинпин насочи обръщение към Ким Чен-ун
Китайският президент Си Дзинпин е декларирал във вербално обръщение до водача на КНДР Ким Чен-ун, че Пекин резервира позицията си за политичес...

Новите учебници са украсени с ярки цитати на президента и изображенията на усмихнатото му лице, като учениците от началното учебно заведение учат глави за достиженията на китайската цивилизация и ролята на комунистическата партия в битката с бедността и битката с пандемията.

Уроците се изпъстрени с цитати от Си за национализъм и дълг, както и с анекдоти от срещите му с елементарни жители.

„ Дядо Си Дзинпин е доста ангажиран с работа, само че колкото и да е ангажиран, той към момента се включва в нашите действия и се грижи за растежа ни “, се споделя в един учебник.

Мислите на Си обгръщат 14 правилото, в това число " безусловно водачество на партията " над армията и " възстановяване на виталния стандарт посредством развиване ".
 Си Дзинпин поздрави Байдън за успеха Си Дзинпин поздрави Байдън за успеха
Китайският президент Си Дзинпин е изпратил поздравления до Джо Байдън за успеха му в изборната конкуренция за Белия дом. Това съо...

Те бяха записани в конституцията по време на законодателно съвещание през 2018 година, което отстрани рестриктивните мерки на мандатите и му проправи пътя да ръководи за неопределен срок. Принципите в този момент се цитират постоянно от длъжностни лица в извънредно разнообразни контексти - от битката с COVID-19 до литературата и изкуството, а университетите откриха институти, отдадени на мисълта на Си.

Усилието да се възпитат децата с неговото политическо мислене довежда идеологията на Си до най -младата публика до момента. Това се случва, когато партията организира по-широка акция, с цел да се бори с това, което счита за корумпиращо въздействие върху младежта, от видеоигри до известни персони и задгранични просветителни принадлежности. Учебниците за по -големи деца се задълбочават в по-сложни тематики като аерокосмическата промишленост на страната и пътя към превръщането й в „ съвременна социалистическа велика мощ ”.

Няколко родители уединено показаха дискомфорт по отношение на образователната стратегия, само че отхвърлиха да бъдат интервюирани от Агенция Франс Прес, опасявайки се, че ще имат проблеми, тъй като приказват пред задгранични медии.

Но политиката беше посрещната с лукаво отбиване от анонимни коментатори в интернет. „ Промиването на мозъци стартира от детството “, написа един консуматор на обществената медийна платформа Уйбо.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР