Китайските учени твърдят, че смъртоносният коронавирус е дошъл от прилепите.

...
Китайските учени твърдят, че смъртоносният коронавирус е дошъл от прилепите.
Коментари Харесай

Шокиращо разкритие: Стана ясно откъде са се е заразили хората с вируса убиец в Китай СНИМКИ

Китайските учени настояват, че смъртоносният ковид е пристигнал от прилепите. Междувременно се появиха фотоси по какъв начин поданици на град Ухан, където избухна епидемията с невижданата до момента болест, се хранят със чорба от летящите гризачи, написа в. "Дейли Стар ".

Експертите са на мнение, че прилепите може да са "носители " на вируса. Това излиза наяве в теоретичен материал, оповестен в специализирането списание China Science Bulletin. Учените също признават, че вирусът, причиняващ пневмония, е бил "подценен " от научната общественост в страната.


Към момента в Китай са доказани над 500 случая на инфектирани с незнайния ковид. Междувременно огнището на епидемията - град Ухан - бе сложено под карантина.

Все още не е ясно по какъв начин вирусът се е популяризирал от прилепите върху хората, само че учените имат вяра, че "може да има незнаен промеждутъчен медиатор ".

Според в. "Дейли Стар ", "неизвестното " свързващо звено може да е чорба от прилепи, която е необикновен, само че и необятно употребяван деликатес в провинция Ухан.


Кадри с евентуално смъртоносната чорба се появиха в обществените мрежи моменти, откакто СЗО разгласи интернационално изключително състояние.

В един от клиповете се вижда по какъв начин момиче слаба черния прилеп в устата си, до момента в който седи на маса и вечеря с другари.

В различен случай гражданин на Ухан се е снимал с камера по какъв начин гълтам мъртвия прилеп.
Сготвени черва на прилепите могат да бъдат също видени на притеснителните фрагменти, като бульон се лакатушка в разпорения стомах на сготвения гризач.



В изказване, оповестено във вестника South China Morning Post, учените споделят още: "Прилепите може да са естественият притежател на ковид в Ухан...но сред прилепите и хората би трябвало да има незнаен медиатор ".

Междувременно, китайското държавно управление сложи под карантина град Ухан в опит да спре разпространяването на смъртоносния ковид.

Това на процедура значи, че 11-милионното население няма право да напуща рамките на града.

Стотици от тях към този момент са инфектирани с рисковия вирус, а други 9 са оповестени за умряли. Всеки, който желае да напусне града, би трябвало да даде на управляващите особено позволение.

Коронавирусът към този момент излезе от границите на Китай, достигайки до Япония, Тайланд, Южна Корея и Съединени американски щати.

В същото време китайското държавно управление се пробва да постанова и надзор върху медиите, като ги цензурира и изтрива изявления в обществените мрежи, които не подхождат на формалните държавни изказвания.

Градският, железопътният и морският превоз също са краткотрайно прекратени. Все още не е ясно нито по кое време превозът ще бъде възобновен, нито докога ще бъде в действие карантината.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР