Китайските учени са установили, че новият опасен коронаворус, от който,

...
Китайските учени са установили, че новият опасен коронаворус, от който,
Коментари Харесай

Китайските учени с шокиращо разкритие за вируса убиец

Китайските учени са открили, че новият рисков коронаворус, от който, по последни данни, към този момент са умряли 56 души, е на 90% подобен с ковид по прилепите, които населяват региона на град Чжоушан в провинция Чжъцзян.

Това заяви шефът на изключителния механически център към Института за вирусни болести към Националния център за профилактика и надзор на болесттите в Китай Тан Вънцзе.

"Открихме, че коронавирусът от новия вид е на 90% подобен с коронаворуса от организмите на прилепите, обитаващи град Чжоушан в провинция Чжъцзян, проучванията зад граница също за посочили подобие от 96% с ковид от различен тип летяща мишка ", сподели Тан, представен от "Женмин жибао ".
Експертите са на мнение, че 2019-nCoV, най-вероятно, е хибрид сред ковид, открит при прилепите, и различен корона вирус с незнаен генезис.

По-рано учените показаха догатки, че змиите може да са вероятните носители на вируса. Ново проучване сподели, че ДНК мостри на 2019-nCoV на 90% съответстват с ДНК на вируса, който по-рано е бил открит при прилепите.

Шефът на центъра за надзор и профилактика на болесттите в Китай Сюй Вънб съобщи, че към този момент е стартирано създаването на ваксина от нов вид за ковид 2019-nCoV.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР