Китайските учени откриха как могат да накарат мишките да виждат

...
Китайските учени откриха как могат да накарат мишките да виждат
Коментари Харесай

Учени накараха мишка да вижда в тъмното

Китайските учени откриха по какъв начин могат да накарат мишките да виждат инфрачервените талази, което дава очаквания, че хората ще могат да виждат в тъмното.

Мултидисциплинарна група от учени, водена от Сюе Тиен, невролог от китайския Университет по просвета и технологии, и сътрудниците му, както и учени от здравното учебно заведение на Университета в Масачузетс, обявиха, че са дали инфрачервено зрение на мишка за 10 седмици без явни странични резултати, предава bulgarian.cri.cn.

Те постигнали това посредством нова нанотехнология, която работи със съществуващата конструкция на окото, се показва в публикация, оповестена неотдавна в научното списание „ Cell ".

Сюе Тиен показва, че хората и другите бозайници могат да виждат светлинните талази в доста дребна част на електромагнитния набор. Вълната на инфрачервеното лъчение от хора, животни и обекти при отделянето на топлота е прекомерно дълга, с цел да бъде закрепена от човешкото око.

Учените инжектирали капчици, съдържащи наночастици в очите на мишката. Те абсорбирали инфрачервената светлина и я трансформирали в дължина на вълната, която може да бъде уловена от окото. Учените означават, че мишката била в положение да получи действителна информация за изображение в тъмното, както и на дневна светлина. Те акцентират, че към момента би трябвало да преодолеят доста трудности преди да тестват технологията на хора, частично тъй като наночастиците, употребявани върху мишката, съдържат тежки метали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР