Китайските туристи в София заемат 13-о място и са се

...
Китайските туристи в София заемат 13-о място и са се
Коментари Харесай

Фандъкова на форума „16+1“: Китайските туристи в София са се увеличили с 29%

Китайските туристи в София заемат 13-о място и са се нараснали с 29%. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “ .

Фандъкова обърна внимание, че София е град с хилядолетна история и доста богато културно-историческо завещание. „ Древна Сердика, както се е наричал нашият град, която император Константин Велики назовава собствен Рим, е пресечна точка на съществени европейски коридори. За това през последните години влагаме в разкриването и експонирането на богатото културно-историческо завещание. София стана все по-привлекателно място за туристи и е на трето място измежду европейските градове, записали максимален растеж на туристите в интервала 2009-2016 година от 9,4%. Общо 15% е растежът на задграничните туристи за предходната година – 2017 година За първите девет месеца на тази година, нарастването на задграничните туристи е с 6%. Туристите от Китай заемат 13-о място, като нарастването е сензитивно с 29%. Искрено се надявам, че нашите партньорства, срещи като тази през днешния ден, ще допринесат за непрекъснатото увеличение на туристите в града “, добави кметът на столицата. Тя регистрира, че София се е наредила в топ 10 в откриването на стартъп компании и е привлекателен център за от ден на ден международни водачи в IT бранша “, уточни кметът на София.

Фандъкова изясни, че София дружно с Югозападния район е измежду десетте най-добре представящите градове в Европа. „ Убедена съм, че тези триумфи на града се дължат главно на няколко фактора – съществуването на високо образовани хора, които работят тук, вложенията в обществената инфраструктура, развиването на стопанската система и нововъведенията “, добави още Фандъкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР