Китайските регулатори започват разследване на дейността на производителите на чипове

...
Китайските регулатори започват разследване на дейността на производителите на чипове
Коментари Харесай

Китай започна проверка срещу три чуждестранни производители на чипове

Китайските регулатори стартират следствие на активността на производителите на чипове Micron Technology Inc, Samsung Electronics Co. и SK Hynix Inc., предава The Wall Street Journal. Трите компании преобладават в международен мащаб в доставката на DRAM.

Марк Нюман, анализатор в Bernstein, показва, че акцията може да е обвързвана с повишаващите се цени на чиповете, нужни на китайските производители на смарт телефони. Освен това, Пекин може и да се опита да употребява обстановката, с цел да изиска от производителите да споделят технологията с Китай, споделя той.

Micron e американска компания, а останалите две са със седалища в Южна Корея. Китай се пробва да понижи зависимостта си от задгранични чипове, откакто съвсем 90% от чипове за общо 190 милиарда $ годишно са импорт.

DRAM (dynamic random-access memory) се употребяват в преносими компютри и смарт телефони. Китай употребява една пета от всички създадени в света. Цените им се покачват през последните две години. Компании в Поднебесната империя се пробват да развият локално произвеждане, само че към този момент не съумяват да завземат огромен пазарен дял.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР