Китайските производители на електромобили не само не позволяват на Volkswagen

...
Китайските производители на електромобили не само не позволяват на Volkswagen
Коментари Харесай

NIO възнамерява да се конкурира с Volkswagen в Европа с електромобил на цена до 30 000 евро

Китайските производители на електрически автомобили освен не разрешават на Volkswagen да се отпусне на китайския пазар, само че са подготвени и да го притиснат в Европа. Поне такава решителност показва в изявлението си създателят на китайската компания NIO Уилям Ли (William Li), който ще предложи на европейските клиенти електрически автомобили на стойност под 30 000 евро.

В изявление за немското издание Der Spiegel, създателят и началник на NIO изрази почитание към видни локални марки като Mercedes-Benz, BMW и Audi, само че даде да се разбере, че е подготвен без съмнение да провокира притежателя на концерна Volkswagen на вътрешния пазар. Автомобилите с марка NIO към този момент се продават публично в Германия, а отзивите на клиентите са позитивни и в бъдеще компанията ще показа още две марки на европейския пазар. Една от тях просто ще предлага дребни и евтини електрически автомобили на цена под 30 000 евро. Именно от позиция на ценовата политика, Volkswagen ще стане главният съперник на китайския производител на локалния пазар. Жителите на Франция, Италия и Испания обаче ще имат първи достъп до колите на новата марка, защото тук са известни колите от всеобщите марки.

NIO не се опасява от ценова война с Tesla на родния си китайски пазар, съгласно неговия създател. Първо, Tesla в действителност заема не повече от 10% от пазара в Китай и затова не може да диктува цените. Второ, електрическите автомобили на NIO, сравними във връзка с характерностите и свойствата, са приблизително с $20 000 по-скъпи от предложенията на Tesla. Намаляването на цените на първичния пазар, съгласно господин Ли, вреди на продажбите на вторичния пазар, защото притежателите би трябвало да се разделят с колите си на по-ниски цени.

NIO не губи вяра тази година да излезе на нула и да пусне на пазара още пет нови модела. По пътя ще бъде разширена мрежата от станции за експресна промяна на тяговите акумулатори, които автоматизирано за минути сменят разредения батерия за по-нататъшно придвижване. Производството на електрически автомобили в Китай е с към 20% по-изгодно, в сравнение с в Европа или Съединените щати, както означи ръководителят на NIO, и затова страната ще бъде локомотивът за разширението на пазара на електрическите автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР