Китайските потребители са много по-склонни от хората в други големи

...
Китайските потребители са много по-склонни от хората в други големи
Коментари Харесай

Доклад: Китайците най-склонни да си купят електромобил или хибрид

Китайските консуматори са доста по-склонни от хората в други огромни страни да си купят електромобил или хибрид, сподели изследване на световната консултантска компания OC&C Strategy Consultants. Над 50 % от интервюираните 10 000 респондента в пет страни – Съединени американски щати, Китай, Франция, Германия и Англия, са декларирали подготвеност да обмислят прекосяването на електрическо или хибридно возило идващия път, когато си купуват нова кола, съобщи bulgarian.cri.cn.

В отчета се показва, че Китай е ясно изразен водач в това отношение с 94 % от интервюираните, изразили подготвеност да си купят електрически автомобил или хибрид. След него се подрежда Франция със 77 %.

Докладът сподели, че американците изостават много от потребителите в останалите четири страни във връзка с потреблението на електрически или хибридни транспортни средства – 53% от интервюираните са декларирали, че нямат желание да купуват сходни коли, значително поради отдалечеността на зарядните станции от домовете им. Едва 19% са дали отговор, че биха си купили електрически автомобил или хибрид.

Правителствените тласъци са основен мотор за привличането на потребителите за закупуване на електрически транспортни средства, отбелязва изследването. В това отношение, политиката на Китай през последните няколко години го трансформира в един от най-бързо разрастващите се пазари на транспортни средства с нови сили (NEV).

Миналата година продажбите на този вид коли в страната са нарастнали с 61,74 % до 1,26 милиона бройки, съгласно Китайската асоциация на автомобилните производители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР