Китайските компании продължават да разширяват международното си присъствие на пазарите,

...
Китайските компании продължават да разширяват международното си присъствие на пазарите,
Коментари Харесай

Китайци с интерес към ски бизнеса на Amer Sports

Китайските компании не престават да уголемяват интернационалното си наличие на пазарите, като купуват международни марки. Най-новите им придобивки следват устрема на държавното управление на най-голямата азиатска страна да разшири наличието си в бизнеса със спортните артикули - от футбол до ски, както и нахлуване в промишленостите, които обезпечават оборудването за състезателите и за феновете. Припомняме, че Пекин ще провежда Зимната олимпиада през 2022 година. Обикновено такова събитие дава подтик на продажбите на ски и сноубордове и на всякаква екипировка за зимни спортове. А китайската страна натрупа позитивен опит в това отношение, защото летните олимпийски игри преди 10 години бяха на нейна територия.

Anta Sports Products направи оферта за закупуването на един от най-големите производители на ски артикули в света, като предлага за придобивката 4.7 милиарда евро. Представители на финландската Amer Sports, която е притежател на марките Atomic и Salomon, потвърдиха информацията. Кандидатът е инвеститорска група, в която има още една китайска компания - FountainVest Partners. Anta Sports Products, която към този момент продава стоките за зимни спортове Descente в Китай, има водеща роля в консорциума. Съгласно изискванията в необвързващата оферта акционерите на основаната в Хелзинки Amer ще получат по 40 евро за една своя скъпа книга. Кандидатите обмисляли разновидността да платят в брой. От финландската компания прецизират, че не се водят договаряния и към момента не е взето решение по офертата.

За Amer Sports, която с пазарен дял 24% е най-големият производител на ски в света, предлагането е отлична опция и тя надали ще пропусне момента да се възползва от интереса към зимните спортове преди Олимпийските игри в Пекин. Компанията за спортни артикули е известна със своите марки като Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto и Precor и участва на всички международни пазари. Финландците получиха френската марка Salomon и други марки през 2005 година от сдружението Adidas-Salomon. Така тя добави портфолиото им, в което бе и австрийският бранд Atomic, закупен от Amer десетина години по-рано. Мениджърите на Adidas не бяха удовлетворени от бизнеса със ски съоръжение, само че от този момент спортните обувки на Salomon са шлагер на пазара.

Стремежът на китайската Anta е да разшири бизнеса си в чужбина и това тя ще реализира с придобивания на добре познати марки в света.

Сделката несъмнено ще има отклик и у нас. Фирмата "Amer Sports corporation " е притежател на фабриката за ски в Чепеларе от края на 2008 година. "Амер Спортс България " ЕООД е едно от предприятията на "Амер Спортс ", произвеждащо ски за марките на компанията Atomic и Salomon, също както и за други клиенти, производители на истинска екипировка. Във фабриката работят целогодишно към 570 души, като през мощния летен сезон броят на личния състав доближава към 660 чиновници. Тя създава алпийски ски и ски за дълго тичане. Производството им е проведено в два завода на правилото на поредност на софтуерните интервенции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР