Китайските изследователи в опитите си да намерят голям източник на

...
Китайските изследователи в опитите си да намерят голям източник на
Коментари Харесай

Китай създаде фалшиво слънце с температура 100 млн. градуса Целзий

Китайските откриватели в опитите си да намерят огромен източник на чиста сила, сътвориха необикновено изкуствено слънце, което може да доближи температури от 100 милиона градуса Целзий. Топлината е толкоз огромна, че прави същинското слънце да наподобява хладно, съобщи RT. За съпоставяне, ядрото на същинското слънце е към 15 млн. градуса Целзий.

Институтът по физика на плазмата, обвързван с Китайската академия на науките, съобщи, че тества изкуствено слънце, известно като Експериментален напреднал свръхпроводящ токамак (EAST). Токамак е пробно устройство с тороидална форма, т.е. сходна на кравай, в което се основава и удържа високотемпературна плазма. Изкуственото слънце е основано, с цел да възпроизведе метода, по който звездата в центъра на нашата слънчева система генерира своята колосална сила.

EAST е огромна пръстеновидна машина, сложена в кръгла кутия. Намира се на Science Island в провинция Анхуей в Източна Китай. Проектът употребява нуклеарен синтез за основаване на голяма топлина; Трябват Щатски долар 15,000 дневно единствено, с цел да се включи машината.

Целта на EAST е да разбере нуклеарния синтез и един ден да го употребява като различен източник на сила на Земята. Това би могло да приготви пътя за потребление на чиста сила - сега нуклеарната сила, основана посредством разделяне, оставя дългогодишен отровен боклук.

Новината идва, откакто Китай разгласи желанията си да пусне поредност от подправени спътници, с цел да освети градските улици през нощта. Очакванията са те да могат да заменят общоприетото улично осветяване и да пестят сила.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР