Китайските инженери се стремят да затвърдят своето световно лидерство в

...
Китайските инженери се стремят да затвърдят своето световно лидерство в
Коментари Харесай

Китайски влак ще се движи с... 1000 км/ч

Китайските инженери се стремят да затвърдят своето международно водачество в производството и употребата на свръхбързи влакове. Единственият заслужен противник на новите планове на Китай може да бъде единствено „ вакуумният “ Hyperloop от Илон Мъск. Влаковете на китайските разработчици употребяват правилото на влаковете maglev, работещи благодарение на магнитно поле. Новият упорит проект на китайците е трен, който да се движи със скорост 1000 км / ч, което е сравнимо със скоростта на самолетите.

Тестовият път за новия китайски план ще е във вакуумната тръба, а електромагнитът ще сътвори магнитно поле, охладено до температура, близка до безспорна нула, което задейства резултата на свръхпроводимостта. Изграждането на пробен сектор с дължина 200 км ще стартира през идната година в провинция Хубей. До края на годината ще бъде пуснат първият пробен свръхскоростен трен. На първия стадий от тестванията той ще се движи с минимална скорост от 600 км / ч.
В случай на сполучливо тестване първата комерсиална линия над високоскоростния трен ще свързва Хубей с Гуанджоу, а дължината му ще бъде 2200 км. Времето за пътешестване ще бъде малко повече от 2 часа.
Първата секция на високоскоростната железопътна линия, употребяваща правилото на влакове maglev, бе основана в Китай през 2002 година от инженери от немската компания Siemens. Тогава беше пуснат в употреба сектор сред летище Пудун и централната част на Шанхай. Тогава Китай стартира независимо да извършва високоскоростни пътни планове и няколко години по-късно с гръм и тропот навлезе измежду международните водачи, създавайки мрежа от 30 хиляди км високоскоростни пътища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР