Китайските епидемиолози, които бяха първите, които се занимават с разпространението

...
Китайските епидемиолози, които бяха първите, които се занимават с разпространението
Коментари Харесай

Китайски вирусолог разкри тайните на борбата с COVID-19

Китайските епидемиолози, които бяха първите, които се занимават с разпространяването на ковид, през днешния ден са едни от най-опитните експерти в битката с тази зараза.

По време на телеконференцията лекари от Поднебесната споделиха своя опит и най-хубави практики с сътрудници от Съединени американски щати, където епидемията се развихри.

Водещият китайски вирусолог учен Чжун Наншан, чието авторитетно мнение в този момент се изслушва от лекари по целия свят, показа няколко секрети за битка с инфекцията, прецизира pogled.info.


Китайският вирусолог учен Чжун Наншан

Той сподели, че най-заразни са пациентите, които развиват признаците на ковид доста бързо . Именно тази категория пациенти се нуждае от предпочитана изолираност.

Напротив, за който инкубационният интервал трае задоволително дълго, те съставляват най-малка заплаха за другите.

За да се бори сполучливо с епидемията, специалистът също по този начин предложи да се обезпечи непрекъсната и дейна циркулация на въздуха в лечебни заведения и публични места. Според него това може фрапантно да понижи скоростта на разпространяване на ковид. Тоест, колкото по-често стаята се проветрява, толкоз по-малка е вероятността да се болестите.

Освен това китайските лекари споделиха с американските сътрудници рекомендации, създадени по време на битката с ковид в Ухан, който стана източник на заболяването и нейния епицентър в Китай.

Ухан, най-засегнатият по време на епидемията, към този момент се готви да отстрани карантината и да се върне към естествения си живот, какъвто е бил преди началото на епидемията. Днес метрото ще възобнови работата си там, а отстраняването на изолацията от града е планувано за 8 април.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР