Китайските държавни медии заплашиха, че страната им може да влезе

...
Китайските държавни медии заплашиха, че страната им може да влезе
Коментари Харесай

Китай плаши САЩ с война

Китайските държавни медии заплашиха, че страната им може да влезе във война поради Тайван, в случай че в Съединени американски щати бъде признат законопроектът за по-тесни връзки сред Вашингтон и самоуправляващия се остров. Китай не признава Тайван за самостоятелна страна и го счита за част от своята територия, съобщи организация Ройтерс.

Законопроектът, който се нуждае само от подписа на президента Доналд Тръмп, с цел да влезе в действие, планува да стане публична политика на Съединени американски щати американски представители на всички нива да могат да посещават Тайван и да се срещат със свои тайвански сътрудници и надлежно на реципрочна основа тайвански представители да могат да посещават Съединени американски щати и да се срещат със свои сътрудници.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ: И Китай е опасност като Русия

Предупредиха зетя на Тръмп за връзките му с Уенди Мърдок

Пекин счита демократичния Тайван за размирна провинция и неразривна част от „ обединен Китай “ ,

с която не може да има междудържавни връзки, и в никакъв случай не се е отказвал от разновидността да употребява мощ, с цел да върне острова под контрола си, отбелязва Ройтерс.

В публицистична публикация, в която са употребявани мощни думи, официозът „ Чайна дейли “ написа, че в случай че законопроектът придобие силата на закон, това единствено ще насърчи тайванския президент Цай Ингвен да предявява още по-силни искания за суверенитет на острова.

„ Което, в случай че тя упорства, ще докара до неизбежната последица да бъде задействан Законът против отделянето, допускащ на Пекин да употребява мощ, с цел да не допусне островът да се отдели “, написа вестникът. Става дума за китайски закон, признат през 2005 година „ И тъй като Съединени американски щати са обвързани от вътрешното си законодателство следователно да работят от името на острова, това само ще затвърди още повече мнението, че спускането към пъкъла по никакъв начин не е мъчно. “

Откакто Цай, която е представител на подкрепящата независимостта Демократична прогресивна партия, беше определена през 2016 година за президент, враждебността на Китай към Тайван се ускори.

Китайските управляващи подозират, че Цай желае да направи опит за публично оповестяване на самостоятелност ,

алена линия за ръководещите в Пекин от Китайската комунистическа партия. Тя твърди, че желае да резервира статуквото и че е ангажирана с мира. Тайван приветства американския законопроект.

В друга публицистична публикация високотиражният държавен таблоид „ Глобал таймс “ написа, че Китай може „ да предприеме целенасочени ограничения против силите в Тайван, подкрепящи независимостта “.

„ От военна позиция силата на Народноосвободителната войска промени радикално военно-политическата конюнктура в целия регион на протока “, се споделя в публикацията. Под пролив се има поради тесният Тайвански пролив, отделящ Тайван от големия му китайски комшия. „ Благодарение на стремителния си напредък континентален Китай пое невиждана стратегическа самодейност в региона на целия Тайвански пролив. “

Китай фрапантно усили военното си наличие към Тайван .

За към година китайските военновъздушни сили са провели 16 военни учения покрай острова, съобщи тайванското министерство на защитата, предупреждавайки, че опасността от Китай пораства с всеки минал ден.

Съединени американски щати нямат публични връзки с Тайван, само че са задължени от закон да му оказват помощ да се пази и са главният източник на въоръжение за острова. Китай постоянно споделя, че Тайван е най-проблемният въпрос в връзките му с Вашингтон.

„ Чайна дейли “ също по този начин заяви през днешния ден, че Китай е подготвен да строи по-големи самолетоносачи, откакто е усвоил техническите качества за задачата. Новината бива оповестена, преди да бъде разгласен годишният боен бюджет.

Китай има един самолетоносач – „ Ляонин “ ,

авионосец от руско време втора ръка, закупен от Украйна през 1998 година, и сега организира тествания на първия си самолетоносач родно произвеждане. Новият съд беше пуснат на вода предходната година и се чака да бъде признат на въоръжение през 2020 година

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР