Китайските банки са отпуснали нетни кредити в юани на рекордната

...
Китайските банки са отпуснали нетни кредити в юани на рекордната
Коментари Харесай

Отпуснатите нови заеми в Китай са достигнали рекордните 2,9 трилиона юана

Китайските банки са отпуснали чисти заеми в юани на рекордната стойност 2,9 трилиона юана (458,3 милиарда долара) през януари, което е много над упованията на анализаторите и съвсем пет пъти повече, в сравнение с през декември, съобщи Ройтерс.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха новите заеми в юани да възлизат на 2 трилиона юана. През декември заемите бяха на обща стойност 584,4 милиарда юана.

Китайските банки избират да отпускат заеми при започване на годината, с цел да имат по-висококачествени клиенти и да завоюват пазарен дял, само че данните от януари надминават даже най-високите упования на интервюираните от Ройтерс икономисти.

Непогасените заеми са се нараснали с 13,2 % на годишна основа, до момента в който упованията бяха за напредък на индикатора с 12,5 %, а през декември - 12,7 %.

Китайските банки са отпуснали нови заеми за рекордните 13,35 трилиона юана предходната година, което е със 7 % повече по отношение на 2016 година макар напъните на държавното управление да понижи рисковете за финансовата система, които се пораждат от бързото струпване на задължения.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР