Китайски военни преминават професионално обучение в Германия, съобщава германският вестник

...
Китайски военни преминават професионално обучение в Германия, съобщава германският вестник
Коментари Харесай

Bild: Германия обучава китайски офицери

Китайски военни минават професионално образование в Германия, оповестява немският вестник Bild, представен от Deutsche Welle (DW).

Това не е загадка за никого, само че на фона на митингите в Хонконг и известията за вероятни нарушавания на правата на индивида в Синцзян-Уйгурския самостоятелен район на КНР, новината провокира необятен резонанс в Германия.

Международната организация за отбрана на правата на индивида Amnesty International (AI) изиска държавното управление на Ангела Меркел неотложно да приключи съдействието на Бундесвера с Народоосвободителната войска на Китай (PLA).

"Всяка помощ от Германия за професионалната подготовка на китайските военни на фона на обстановката с правата на индивида в Китай и ролята на армията в нея е неразбираема и извънредно съмнителна ", обявиха от AI.

В отговор на въпрос от DW един от представителите на пресцентъра на немското Министерство на защитата изясни, че „ част от това съдействие е да срещнем жителите на други страни с нашите хрумвания за демократичните полезности “.

В момента в Германия има 15 китайски военни. Те, съгласно представител на пресцентъра на МО на Германия, минават образование по немски език за висши офицери от въоръжените сили в Академията на Бундесвера в Хамбург.

В рамките на такова съдействие се осъществят разнообразни стратегии за професионално образование и обучение. Тази година Бундесверът организира взаимни учения с китайските военни във Фелдкирхен в Бавария.

Целта им беше да разработят дейности за оказване на помощ при положение на изключителни обстановки и естествени бедствия. "Синхуа ", държавната осведомителна организация КНР, заяви, че китайска бронирана техника е пристигнала в Германия за присъединяване в ученията Combined Aid 2019.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР