Китайски вносители са призовали правителството в Пекин за премахване на

...
Китайски вносители са призовали правителството в Пекин за премахване на
Коментари Харесай

Китай обмисля махане на наказателните мита за американски селскостопански продукти

Китайски вносители са призовали държавното управление в Пекин за унищожаване на наказателните мита за някои американски селскостопански артикули.
Неназованите вносители беседват с американски снабдители за евентуалното ценообразуване и се обърнаха към китайски държавен орган за контрол над митата, с цел да бъдат отстранени данъците, оповестиха съвсем идентични информации разнообразни медии, съобщи БГНЕС. 
Вносителите работили " съгласно потребностите на вътрешния пазар ", се споделя в изявленията.
Не се дават спомагателни детайлности, като да вземем за пример кои артикули могат да бъдат наранени.
Това може да е жест на благосклонност, откакто Съединените щати по-рано този месец оповестиха, че са извадили 110 китайски артикули за експорт от личния си лист с наказателни мита.
Двата стопански колоса си размениха наказателни мита, покриващи повече от 360 милиарда $ в двустранната търговия, откакто американският президент Доналд Тръмп стартира комерсиална война предходната година, която нанесе щета на производителите от двете страни на Тихия океан.
Но Тръмп и китайският президент Си Цзинпин се съгласиха на помирение и за възкръсване неколкократно прекъсваните търговски договаряния, когато се срещнаха в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Япония на 29 юни.
Информацията се появи единствено няколко дни откакто Тръмп упрекна Пекин в несъблюдение на обещанията да усили вноса на американски селскостопански артикули.
След срещата на върха в Осака, Тръмп разгласи, че в подмяна на обещанието на Вашингтон да спре плануваното нарастване на митата на китайския импорт от 300 милиарда $, Пекин предложил да купи " голямо количество храна и селскостопански артикули " от Съединени американски щати.
" Мексико се оправя чудесно на границата, само че Китай ни разочарова, че не купуват селскостопанските артикули от нашите велики фермери, както споделиха, че ще създадат, " написа в Туитър в четвъртък Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР