Китайски вестник обвини Вашингтон, че създава проблеми, съобщава Ройтерс. В

...
Китайски вестник обвини Вашингтон, че създава проблеми, съобщава Ройтерс. В
Коментари Харесай

Китайски вестник: САЩ ни принуждават да ускорим военното дислоциране в Южнокитайско море

Китайски вестник упрекна Вашингтон, че основава проблеми , оповестява " Ройтерс ".

В коментарна публикация формалната естрада на Комунистическата партия People`s Daily акцентира, че дейности на Съединени американски щати като тези през миналата седмица единствено ще принудят Китай да усили дислоцирането на бойна техника в противоречивите води.

Преди няколко дни външното министерство на Китай разгласи, че американският унищожител USS Hopper е минал в зоната от 12 морски благи от остров Скарборски гребен, който е оспорван сред Пекин и Манила, Филипините.

 Китай гневен: Американски унищожител влезе във водите ни
Китай гневен: Американски унищожител влезе във водите ни

Китай е забелязал американския унищожител Hopper до Скарборски гребен

Китайското издание написа, че като цяло обстановката в Южнокитайско море се усъвършенства, само че е ясно, че Съединени американски щати са единствените, които милитаризират района.

В несъгласие с тази конюнктура на мир и съдействие американски транспортен съд безпричинно и целеустремено основава проблеми до неблагоразумие, добавя вестникът.

Ако съответната страна още един път сътвори проблем от нищото и сътвори напрежение, това единствено ще накара Китай да доближи до това умозаключение: за настойчива отбрана на мира в Южнокитайско море Китай би трябвало да укрепи и форсира качествата си там, предизвестява People " s Daily.

Авторът на публикацията е " Zhong Sheng ", което значи " Гласът на Китай " - постоянно се употребява за откриване на позицията на вестника по външнополитически тематики.

Таблоидът Global Times, който е на People`s Daily, написа в редакторски материал, че контролът на Китай в Южнокитайско море се разраства и страната е добре позиционирана да реагира на " провокациите " на Съединени американски щати.

" Докато размерът и качеството на китайската войска се усъвършенства, Китай управлява Южнокитайско море. Китай е кадърен да изпрати повече бойни кораба в отговор и може да предприеме спомагателни стъпки като милитаризиране на островите ", написа изданието.

Скарборски гребен е ситуиран в изключителната икономическа зона на Филипините от 200 морски благи.

Съединени американски щати настояват, че интервенциите в противоречивата акватория са за гарантиране свободата на корабоплаване. Пентагонът не е коментирал съответно последния патрул, само че разясни, че сходни интервенции са рутинни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР