Китайски учени подготвят разработка, при която военни послания ще бъдат

...
Китайски учени подготвят разработка, при която военни послания ще бъдат
Коментари Харесай

Китайски учени ще вмъкват в песента на китовете военни послания

Китайски учени приготвят разработка, при която военни послания ще бъдат вмъкнати в песента на кашалотите и те ще бъдат популяризирани на дълги дистанции в океаните, написа в. " Дейли мейл ".

Съобщенията ще бъдат кодирани и те няма да се отличават от главния звук на океаните, което ще направи откриването им доста мъчно. Песента на китовете автоматизирано се " изхвърля " и не се проучва от профилираните кораби и подводници, като се смята за натурален звуков декор на тази среда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Китайските учени, ръководени от проф. Цзян Цзяцзя от университета Тиендзин, редактират характерните сигнали на кашалотите и пилотните китове, като в тях вплитат секретната информация. Тя ще бъде излъчена по звуков път и няма да буди съмнение. Методът е бил въодушевен от морските бозайници, които употребяват звукови сигнали за еколокация.

Тези аудио талази биват изключвани от всички събирани данни от военните и биват определяни като звук. А това дава отлични благоприятни условия те да бъдат употребявани като дегизировка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР