Китайски учени обявиха, че са разработили метод, с който да

...
Китайски учени обявиха, че са разработили метод, с който да
Коментари Харесай

Суперкучета ще се произвеждат на конвейр в Китай

Китайски учени оповестиха, че са създали способ, с който да развъждат всеобщо извънредно мощни и бързи кучета, оповестява в съботния си брой английското издание Daily Mail.

За основаването на тези "суперкучета ", китайските генетици и биолози ще трансформират физиката на кучето, модифицирайки неговите гени, а по-късно ще го мултиплицират посредством клониране.

Посредством тези способи, те ще могат да основат кучета с по-големи мускули, които да бягат по-бързо или кучета с по-силно подушване.

Според известията в пресата, тези екземпляри ще са идеални за полицейска работа да вземем за пример. По същия метод могат да бъдат основани и кучета с избрани заболявания за задачите на медицината и фармацията.

Пример за работата на китайските учени е клонираният бигъл Лун Лун, който е двойник на кучето Епъл.



Това куче е основано от пекинската компанията "Sino Gene " с изключване на гени. Лун Лун е роден на 28 май. Баща му Епъл е роден в същата лаборатория на 29 декември 2016 година

Sino Gene съобщи, че новата технология ще даде опция на своите откриватели да създадат "супер кучета ", след което да ги копират серийно. Технологията може да помогне за по-нататъшно изследване на генетичните лекувания. горните фотоси са направени, когато Ланг Ланг (вляво) и Епъл (вдясно), когато са на 28-дневна възраст.

Епъл е основан в началото за проучване на аргументите на атеросклерозата и търсене на лекувания. Затова след модифициране на гените на здрав бигъл кученцето се родило с високо равнище на липиди в кръвта.

Първото клонирано куче е основано от южнокорейски учени още през 2005 година Китайските учени обаче са първите, съумели да дупликират генетично променено куче.

Преди две години в "Sino Gene " сътвориха два бигъла, които са били два пъти по-мускулести от нормалното.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР