Китайски учен заяви, че новият коронавирус няма да бъде напълно

...
Китайски учен заяви, че новият коронавирус няма да бъде напълно
Коментари Харесай

Китайски учен: Коронавирусът няма да бъде заличен, ще стане сезонен

Китайски академик съобщи, че новият ковид няма да бъде изцяло премахнат, като се причисли към възходящия брой откриватели по света, които считат, че патогенът евентуално ще се завръща на талази, сходно на грипа, оповестява Bloomberg.

Малко евентуално е коронавирусът да изчезне, сходно на SARS преди 17 години, защото заразява някои хора, без да предизвиква явни признаци. Тази група от хора прави мъчно цялостното следене на инфектираните, защото по този начин частично разпространяването на ковид остава неустановено, обявиха пред кореспонденти група китайски медицински откриватели.

За разлика от ковид, при SARS всички инфектирани са проявявали тежки признаци, а когато откритите случаи са били сложени под карантина, разпространяването на болестта е било прекратено. По отношение на Covid-19 обаче Китай продължава да открива десетки случаи на инфектирани, при които липсват признаци, макар че епидемията в страната е под надзор.

“Много евентуално е това да бъде зараза, която съществува с хората за дълго време, трансформирайки се в сезонна ”, съобщи ръководителят на Института за патогенна биология при Китайската академия за медицински науки. /bloombergtv.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР