Китайски туристи заливат Европа, като през последните 10 години техният

...
Китайски туристи заливат Европа, като през последните 10 години техният
Коментари Харесай

Китайски туристи превземат Европа. Кои са любимите им дестинации?

Китайски туристи заливат Европа, като през последните 10 години техният брой се е утроил, демонстрират данни на статистическата работа Евростат. Данните сочат, че към края на 2016 година посетителите от азиатската страна са прекарали 25 милиона нощувки на разнообразни места на Стария континент.

Броят на туристите от Китай е повишен доста повече от този на посетителите от останалите съществени пазари, като Съединени американски щати, Русия и Бразилия, излиза наяве от статистиката. Така те способстват за 6% от общия брой на нощувките в Европейския съюз (ЕС).

Любимата дестинация на китайците се оказва Англия, като 31% от визитите в Европа са били точно там. На второ и трето място след Острова по предпочитане са Италия и Франция.

 Снимка 334790

Значителен е далът на посетителите от азиатската страна и в Германия, Испания и Австрия.

Европейците от своя страна също са привлечени от далечната страна, като 4% от всички пътувания отвън Стария континент през 2016 година са били в Китай. Все още обаче ползата е доста по-слаб от този към Щатите, която е дестинация номер 1 отвън Европа.

Сред най-желаните дестинации за европейските жители са още Турция, Швейцария, Норвегия и Русия.

На азиатския пазар Китай е третата по значимост дестинация за посетителите от Стария континент, като натам са ориентирани 13,7% от пътуванията им на континента. На първо място е Тайланд с 14,3%, следван от Обединените арабски емирства с 13,9%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР