Китайски товарен самолет предизвика извънредна ситуация на международното летище „О‘Хеър“

...
Китайски товарен самолет предизвика извънредна ситуация на международното летище „О‘Хеър“
Коментари Харесай

Драма на летището в Чикаго! Китайски Боинг изора тревата при кошмарно кацане, а накрая…

Китайски товарен аероплан провокира изключителна обстановка на интернационалното летище „ О‘Хеър “ в Чикаго до момента в който се опитвал да се приземи. Кадри от злощастната маневра демонстрират по какъв начин Боингът безусловно отскача от пистата, оповестява „ Дейли Мейл “.

Инцидентът е станал на 21 юни, само че стряскащите фрагменти бяха публикувани едвам в този момент. На тях се вижда по какъв начин самолетът Боинг 747 се спуска към пистата, само че при съприкосновението със земята отскача нагоре. Кацането е анулирано.

При инспекция на място било открито, че машината на „ Чайна еърлайнс “ не е уцелила писта 1OL и е попаднала в тревата, където колелата издълбали дълбоки бразди. Това принудило водача да се върне назад във въздуха, където видимостта била към 5 км.

Полет CI5148, на който имало 4 души екипаж, изхвърчал от Анкъридж, Аляска. От борда на самолета съобщили на летището в Чикаго, че били принудени да извърнат поради понижената видимост на пистата.

От различен аероплан, намиращ се на земята, уведомили, че пистата е била развалена и затворена за 50 минути, до момента в който служащи разчиствали тревата и пръстта и оправяли вредите.

Самолетът кръжал над „ О‘Хеър “ към 20 минути и най-после кацнал на писта 9R.








Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР