Китайски специалисти завършиха строителството на марсохода, който ще осъществи първата

...
Китайски специалисти завършиха строителството на марсохода, който ще осъществи първата
Коментари Харесай

Първия китайски марсоход e готов за изстрелване

Китайски експерти приключиха строителството на марсохода, който ще реализира първата национална задача на Червената планета, заяви ТАСС.

" Китай ще изстреля първата си задача към Марс през 2020 година Мисията ще се състои от орбитален уред, спускаем модул и марсоход ", написа в. " Глоубъл таймс ".

Основната задача на задачата ще е да търси признаци на живот на Марс, както и да ревизира дали планетата " има капацитет за някаква промяна, тъй че в бъдеще да бъде пригодена за обитаване от хора ", сподели ръководителят на китайската лунна стратегия Оуян Цзъюан.

Марсоходът ще изследва също атмосферата и ландшафта, геоложките и магнитни характерности на планетата. Той ще тежи 240 кг и ще има дължина от 2 метра, широчина от 1,65 метра и височина от 0,8 м.

Мисията ще започва сред 23 юли и 5 август 2020 година на борда на ракетата Long March 5. Кацането на повърхността на Червената планета ще се състои в края на април 2021 година.

Китай развива интензивно галактическата си стратегия. Освен метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, страната създава технологии за проучване на метеорити, Луната и Марс. Досега само Съединени американски щати са имали сполучливи кацания на повърхността на Червената планета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР