Китайски служител събирал данни за автономните автомобилиПроектът за самоуправляеми превозни

...
Китайски служител събирал данни за автономните автомобилиПроектът за самоуправляеми превозни
Коментари Харесай

Бивш инженер на Apple арестуван за шпионаж

Китайски чиновник събирал данни за самостоятелните коли

Проектът за самоуправляеми транспортни средства е привлякъл интереса на китайски шпиони, твърди следствие

Бивш чиновник на Apple от китайски генезис беше задържан на летището в Сан Хосе, преди да напусне Съединени американски щати. Той е обвинен, че е правил индустриален шпионаж в интерес на китайска компания, съобщи Блумбърг.

Твърди се, че Сяолан Чжан е откраднал информация от Apple, обвързвана с разработките на системи за самоуправляващи се коли. Според следствието, той е свалил секретни файлове на преносимия компютър на брачната половинка си, преди да напусне Apple през април.

Очевидно, Чжан е възнамерявал да съобщи данните на китайската компания Xmotors, в която е постъпил на работа след Apple. Като хардуерен инженер в екипа за разработка на самостоятелни транспортни средства, китаецът е имал достъп до конфиденциални данни за плановете.
още по тематиката
Apple се усъмнила в някогашния си чиновник, засичайки необикновена мрежова интензивност от негова страна и посещаване на офиса преди да напусне.

Чжан е признал виновността си пред разледващите от ФБР, само че към този момент няма информация какво наказване може да бъде наказан за сходно закононарушение. Представители на Xiaopeng Motors разясняват, от своя страна, че компанията постоянно е спазвала законите на Съединени американски щати и Китай и се отнася съществено към отбраната на правата върху интелектуална благосъстоятелност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР