Китайски следователи установиха, че Хъ Цзянкуей, китайският лекар, стоящ зад

...
Китайски следователи установиха, че Хъ Цзянкуей, китайският лекар, стоящ зад
Коментари Харесай

Ученият, създал генномодифицирани бебета, ще бъде наказан

Китайски следователи откриха, че Хъ Цзянкуей, китайският доктор, изравен зад раждането на две бебета с редактирани гени, е работил без да пита, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според китайските медии лекарят ще бъде осъден за всяко свое нарушаване на настоящите в Китай закони. Хъ Цзянкуей редактира гените на бебетата с вярата те да станат резистентни на вируса на ХИВ.

Следователите в южната провинция Гуандун установяваха, че Хъ Цзянкуей персонално е провел набирането на средства за опита, и го направил без съответния надзор от страна на университетските управляващи, което е в прорез със закона След близначките Лулу и Нана се чака да се роди и трети ембрион, плод на опитите на Хъ Цзянкуей. В пет други случая не се получило оплождане. Китайските медицински управляващи ще наблюдават от близко положението на близначките и на ембриона.

Според организация Синхуа дейностите на Хъ Цзянкуей са влезнали в спор с етиката и честността на научните проучвания и с националните регулации в тази област. Лекарят е правил всичко без да пита за лична популярност и полза. В рамките на противоречивите опити Хъ Цзянкуей са взели участие осем двойки. Във всеки един от случаите мъжете били ХИВ-позитивни, а дамите - не. Световната научна общественост реагира, като посочи, че редактирането на гени не е било належащо, с цел да бъде предотвратено предаването на заболяването от бащите на децата им.

Гилдията остро осъди опитите за генното модифициране на бебета и обвързваните с тях тежки последствия за човешкия геном.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР