Китайски сили - очевидно военна полиция, бяха събрани днес на

...
Китайски сили - очевидно военна полиция, бяха събрани днес на
Коментари Харесай

Китай струпа сили до Хонконг

Китайски сили - явно военна полиция, бяха събрани през днешния ден на стадион в град Шънчжън близо до самостоятелната територия Хонконг, съобщи Агенция Франс Прес.

Репортер на организацията - свидетел, осведоми за може би хиляди хора с униформи, обкръжени с камиони и бронетранспортьори. Мъжете марширували и се упражнявали в тичане, други обикаляли с мотоциклети стадиона, ситуиран на по-малко от 7 километра от хонконгската граница. Причините за наличието им на стадиона не са известни, показва организацията.

След два месеца продемократични митинги в Хонконг Пекин насочва през последните дни сигнали, че може да се намеси, с цел да възвърне реда в някогашната английска колония.

Някои демонстрации бяха съпроводени с принуждение и комунистическият режим упрекна през вчерашния ден протестиращите, че дейностите им "наподобяват тероризъм ". Китайската войска разполага с многохиляден гарнизон в Хонконг, само че не е планувано да се меси във вътрешните работи на самостоятелния регион. Това обаче може да стане по молба на локалните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР