Китайски съд осъди на смърт канадски гражданин, след като първоначалната

...
Китайски съд осъди на смърт канадски гражданин, след като първоначалната
Коментари Харесай

Смъртна присъда за канадец в Китай - дали е заради случая Huawei?

Китайски съд осъди на гибел канадски жител, откакто първичната присъда беше 15 години затвор, само че при обжалването китайската прокуратура наложи мнението си, че би трябвало да има по-тежка присъда, съобщи The Independent.
Осъденият е Робърт Лойд Шеленбергер – за нарткотрафик. Той може да апелира присъдата си.
Канадецът попадна в лапите на китайското правораздаване още през 2014 година, като тогава казусът въобще не представляваше кой знае какъв интерес за западните медии. Сега обаче, поради абсурда с Huawei и задържаният финансов шеф на компанията Мън Уанджоу, която е щерка на създателя на софтуерния колос, на присъдата се гледа по по-различен метод.
След ареста на Уанджоу в Канада по искане на Съединени американски щати – поради съмнение за нарушение на американските наказания против Иран от страна на Huawei, Китай арестува на собствен ред двама канадци – за закононарушения, нарушаващи китайската национална сигурност. Сега има съображение да се смята, че присъдата на Шеленбергер е метод да се ускори дипломатическия напън върху Канада. Пекин към този момент предизвести Отава, че ще има съществени последици поради ареста на Уанджоу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР