Китайски съд осъди на смърт гражданин на Канада. Съдът го

...
Китайски съд осъди на смърт гражданин на Канада. Съдът го
Коментари Харесай

Китай осъди канадец на смърт

Китайски съд осъди на гибел жител на Канада . Съдът го дефинира като " ядро " на проведена незаконна мрежа за трафик на опиати, написа канадският вестник The Globe and Mail.

Съдът в Далян, Североизточен Китай, отбелязва, че дейностите на Робърт Шелънбърг са оказали " извънредно огромно " отрицателно въздействие върху Китай. Присъдата е издадена един час след привършване на процеса. Зашеметяващо бързата присъда ще усили напрежението сред Китай и Канада.

Съдът отхвърли отбраната на канадеца, която дефинира обвиняванията като " нелепи ".

36-годишният канадец се разказва като екскурзиант, който е арестуван в интрига за трафик на опиати до Австралия от човек, който е считал за собствен преводач.

" Не съм наркотрафикант. Не съм наркоман. Аз съм естествен човек. Невинен съм ", сподели той.

Но преводачът му се яви като очевидец в съда и съобщи, че е бил пионка в проект на Шелънбърг и други да пренесат 222 кг метамфетамин в чанти с пластмасови гранули, скрити в гуми.

Канадецът може да апелира присъдата в 10-дневен период . Според Пекин 36-годишният вреди на обществената непоклатимост на Китай.

Китайската полиция арестува канадеца на борда на аероплан в Гуанджоу на 3 декември 2014 година Близо четири години по-късно беше наказан на 15 година затвор за съучастие в наркотрафик . Но на 29 декември 2018 година беше проведен нов развой поради доказателства, че е взел участие в проведена интернационална наркомрежа.

Китай и Канада обтегнаха връзките след ареста на финансовия шеф на китайския телекомуникационен колос " Хуавей " Мън Ванчжоу на 1 декември 2018 година

На 10 декември Китай арестува двама канадци - някогашният посланик Майкъл Ковриг , работещ за мозъчния концерн Международна спешна група, и Майкъл Спейвър , съветник за КНДР. Според китайските управляващи има съмнения, че са " опасност за националната сигурност " - постоянно употребена фраза от Пекин, когато става въпрос за шпионаж. Но арестите се преглеждат като възмездие след задържането на Мън Ванчжоу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР