Китайски съд осъди на 18 години затвор селскостопанския магнат Сун

...
Китайски съд осъди на 18 години затвор селскостопанския магнат Сун
Коментари Харесай

Китайски милиардер осъден на 18 години затвор за провокиране на проблеми

Китайски съд осъди на 18 години затвор селскостопанския магнат Сун Дау за набор от закононарушения, в това число „ провокиране на неприятности “, след скришен правосъден развой против милиардера и последовател на правата на жителите.

Съдът в Гаобейдиан, покрай Пекин, разгласи, че Сун е приет за отговорен за закононарушения, в това число " събиране на навалица за нахлуване над държавни органи ", " възпрепятстване на държавната администрация " и " повдигане на кавги и провокиране на проблеми " - общ термин, който се употребява постоянно против.

Сун Дау бе арестуван от полицията през ноември, дружно с 19 родственици и бизнес сътрудници, откакто компанията му бе забъркана в спор за земя с държавен съперник.

Харизматичният Сун построи една от най -големите частни аграрни компании в Китай дружно със брачната половинка си, като започнаха с няколко пилета и свине през 80 -те години, написа Агенция Франс Прес.

Той се трансформира и в гласа на селскостопанските промени и подаваше сигнали по време на опустошителната зараза от чума по свинете през 2019 година, публикувайки онлайн фотоси на мъртви свине, откакто локалните управляващи реагираха постепенно на заболяването.

Сун е наказан също да заплати санкция в размер на 3,11 милиона юана (475 000 долара).

Според юристите му, тайната на процеса " е нарушила правните насоки, а процесуалните права на подсъдимия не са били предпазени ".

Сун към този момент е осъждан един път през 2003 година за „ нелегално набиране на средства “, само че присъдата бе анулирана след всеобщата поддръжка, която получи от бранителите на правата на индивида и обществеността.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР