Китайски съд нареди забрана в страната за продажба на iPhone

...
Китайски съд нареди забрана в страната за продажба на iPhone
Коментари Харесай

Китайски съд забрани продажбата на iPhone в страната

Китайски съд подреди възбрана в страната за продажба на iPhone поради патентни разногласия сред американския производител на чипове Qualcomm и Apple. Това стана ясно след изказване на Qualcomm, съобщи AFP.
В него се споделя, че националния съд във Фуджоу е одобрил настояването на компанията против 4 дъщерни сдружения на Apple, посредством което подрежда неотложно да се спре продажбата на iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.
Това е част от дълго траялия спор сред двата калифорнийски софтуерни колоси, които се сблъскват в правосъдните зали в целия свят.
„ Дълбоко ценим взаимоотношенията си с клиентите и рядко прибягваме до съда за помощ. Но също по този начин ние имаме вяра в потребността да запазим интелектуалната си собственост”, съобщи Дон Розенберг, изпълнителен вицепрезидент и общоприет консултант.
„ Apple продължава да се възползва от нашата интелектуална благосъстоятелност до момента в който отхвърля да ни компенсира. Решението на съда е в допълнение удостоверение на силата на патентите на Qualcomm”, споделя още Розенберг.
Apple към момента не е направила коментар по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР