Китайски съд нареди на местен производител на автомобили да спре

...
Китайски съд нареди на местен производител на автомобили да спре
Коментари Харесай

Китайски съд се произнесе против продажбата на копие на Range Rover

Китайски съд подреди на локален производител на коли да спре да продава копие на Range Rover Evoque в страната. Решението е демонстрация на правдивост и рядка победа за задгранични компании, безпределно водещи разногласия за интелектуална благосъстоятелност с локални компании, написа Bloomberg.

Съдът в Пекин също по този начин е разпоредил Jiangling неотложно да прекрати производството на Landwind X7, откакто е откри, че е копирал пет неповторими характерности от Evoque, декларира производителят Jaguar Land Rover.

Окръжният съд на Чаоянг в Пекин също е постановил, че на Jaguar Land Rover би трябвало да се изплати отплата, декларира компанията, без да даде съответна сума.

Отношението на Китай към непознатата интелектуална благосъстоятелност е основен съставен елемент в комерсиалните договаряния със Съединени американски щати. Jaguar Land Rover, благосъстоятелност на индийския конгломерат Tata Group, упрекна Jiangling в " копи-пейст ", откакто Landwind бе показан през 2014 година

Jaguar Land Rover декларира, че решението на съда в петък е " първият случай в поддръжка на задгранична компания в автомобилната промишленост " и ще ускори доверието за вложения в Китай.

Отвъдморските производители на коли, в това число Honda и Porsche от дълго време се оплакват, че техните дизайни са копирани от китайските съперници. Honda загуби дело в страната през 2004 година, откакто упрекна Shuanghuan Auto в копирането на модела CR-V.

Същата година Honda завоюва правосъдно решение, с което спря китайска компания от продажба на мотоциклети от марката Hongda.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР