Китайски съд нареди на Apple Inc. да спре от продажба

...
Китайски съд нареди на Apple Inc. да спре от продажба
Коментари Харесай




Китайски съд нареди на Apple Inc. да спре от продажба в страната някои от по-старит



Китайски съд подреди на Apple Inc. да спре от продажба в страната някои от по-старите модели iPhone, откакто откри, че американският софтуерен колос е нарушил два патента, притежавани от Qualcomm Inc. – друга водеща американска компания в региона на полупроводниковата техника и на телекомуникационното съоръжение, оповестяват Ройтерс и " Уолстрийт джърнъл ".

Решението от 30-и ноември на китайски съд, занимаващ се с каузи, свързани с интелектуалната благосъстоятелност, е първото в най-големия международен пазари на смарт телефони, което включва ограничение на продажбите на iPhone.

Предварителното правосъдно забраняване съставлява последното развиване в дългогодишния правосъден спор сред Apple и Qualcomm, откакто основаната в Сан Диего компания за микрочипове подаде повече от 10 каузи против производителя на iPhone за нарушение на патентни права в Китай.

От Qualcomm обявиха, че Междинният китайски национален съд във Фужу е открил, че Apple Inc. е нарушил два ексцентрични съществени патента: един, обвързван с редактирането на фотоси и различен, обвързван с придвижванията след докосването на екрана на смарфоните.

От Apple към този момент оспорваха възбраната, акцентирайки, че тя се отнася единствено за някои модели iPhone, които работят с по-стара операционна система, а не се отнася за вноса и продажбите на всички модели iPhone в Китай, както настояват от компанията Qualcomm.

Новината докара до спад на акциите на Apple Inc. с близо 2% при старта на днешната търговия на Уолстрийт, до момента в който акциите на Qualcomm Inc. нарастват с над 3 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР