Китайски президент с първа визита във Филипините от 13 г.,

...
Китайски президент с първа визита във Филипините от 13 г.,
Коментари Харесай

Китайски президент с първа визита във Филипините от 13 г.

Китайски президент с първа аудиенция във Филипините от 13 година , оповестява Агенция Франс Прес.

Си Дзинпин дойде в Манила за първата си държавна аудиенция във Филипините, които са обичаен съдружник на Съединени американски щати.

Китай притегли непредвиден сътрудник след извоюваните от Родриго Дутерте президентски избори във Филипините през 2016 година Дутерте разклати дългогодишните партньорски връзки със Съединени американски щати, откакто разгласи, че поддържа търговия и вложения от Пекин.

 Снимка 390466
Източник:

Филипинското държавно управление изрази вяра, че двудневната аудиенция, първата на китайски президент от 13 година, ще докара до сключване на съглашения за вложения в огромни инфраструктурни планове , обещани от Пекин по време на аудиенция на Дутерте преди две години.

От 2013 година Китай отпусна заеми за десетки милиарди долари , до момента в който се пробва да разшири политическото си въздействие по света и да се опълчи на американската надмощие, определила интернационалния ред след Втората международна война, изключително в Азия.

 Снимка 390467
Източник:

Но стотици протестиращи пред китайското посолство посрещнаха Си Дзинпин. Те се афишират срещу тесни връзки с Пекин.

" Филипините не са за обмен ", скандираха недоволните и носиха лозунги като " Китай да напусне филипинските води ". Има се поради дълготраен спор сред Филипините и Китай в Южнокитайско море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР