Китайски пожарникари гасят голям пожар в планините над град Сичан,

...
Китайски пожарникари гасят голям пожар в планините над град Сичан,
Коментари Харесай

Кратки новини

Китайски пожарникари гасят огромен пожар в планините над град Сичан, провинция Съчуан. Тежки облаци пушек покриваха постройките и пътищата на града, който има население към 700 000 души. Срещу огнената буря бяха хвърлени 140 пожарни коли, 4 хеликоптера и близо 900 пожарникари. Общо 2000 души вземат участие в избавителните опрации, евакуирани са над 1200 поданици, заяви организация Синхуа

Путин и Тръмп разискаха нефта

Руският президент Владимир Путин е разискал международн съдействие с американския държавен глава Доналд Тръмп. Двамата се договорили за значимостта на обезпечаване на стабилността на световните енергийни пазари. Това разгласи представителят на съветското президентство Дмитрий Песков, представен от РИА " Новости ".

ФАРК с едномесечно помирение

Бунтовниците от Националната войска за избавление в Колумбия оповестиха от този понеделник едностранно преустановяване на огъня в страната, като филантропичен жест поради пандемията КОВИД-19, съобщи Prensa Latina. Примирието ще тече от 1 до 30 април.

Атаки на талибаните в Афганистан

Десетки афганистански служители на реда и проправителствени бойци са били убити при две офанзива на талибаните. В неделя вечерта бунтовниците са умъртвили минимум шестима бойци и 13 служители на реда наоколо до постройката на полицейския щаб в провинция Тахар. Междувременно е било осъществено нахлуване и в провинцията Забул при, което са починали най-малко шестима бойци. Мирните договаряния трябваше да стартират в Осло на 10-ти март, само че разговорът бе провален от спор за замяна на пандизчии.



Застреляха журналистка в Мексико

Мария Елена Ферал, репортерка, на ежедневник Diario de Xalapa, е била убита в колата си. Извършителите са избягали с мотор. От " Репортери без граници " приканват управляващите в страната да обезпечат отбрана за фамилията и околните й. Страната е една от най-опасните за кореспонденти в света, с над 100 убити след 2000 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР