Китайски милиардер, собственик на компания за видеоигри, почина на Коледа,

...
Китайски милиардер, собственик на компания за видеоигри, почина на Коледа,
Коментари Харесай

Умря китайски милиардер, отровен на Коледа от колега

Китайски милиардер, притежател на компания за видеоигри, умря на Коледа, оповестиха от компанията му, а полицията проверява подозрителната гибел му, написа CNN.

Разследващите работят по версията, че 39-годишншият магнат е бил токсичен.

На 26 декември компанията „ Юузуу “ (Yoozoo) разгласява обявените за гибелта на своя създател и ръководител Лин Ки.

" Директорите, ръководителите, висшето управление и всички чиновници на компанията показват дълбоките си съболезнования за гибелта на господин Лин Ки ", се споделя в изказването.

Колега на Лин, за който е известно единствено презимето Кси, е арестуван в Шанхай по съмнения за отровителство. От полицията обявиха, че към този момент са го подозирали в „ осъществяването на най-тежко закононарушение “.

Според изказване на компанията, два дни преди гибелта си Лин е бил признат в болница с „ физически дискомфорт “, само че в началото е бил в устойчиво и подобряващо се положение.

Компанията на умрелия магнат е измежду водещите вобластта на мобилните игри във връзка с общите доходи, а положението на Лин се прави оценка от Hurun Report на 1 милиард $.

Основана през 2 009 година, „ Юузуу “ е най-известна с ролевата игра „ Game of Thrones: Winter is Coming “ от 2019 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР