Китайски лидери и висши служители на ЕС ще проведат видео

...
Китайски лидери и висши служители на ЕС ще проведат видео
Коментари Харесай

ЕС и Китай пред напрегната среща на върха днес

Китайски водачи и висши чиновници на Европейски Съюз ще проведат видео среща на върха през днешния ден, в която напрежението ще е високо поради новите мита, ориентирани към китайските компании и европейското безпокойствие във връзка с усилването на позициите на Пекин на международната сцена.
Ръководителите на главните институции на Европейски Съюз ще обсъдят рецесията с ковид с висши китайски водачи. Това става откакто Брюксел ядоса Пекин, като го упрекна в акция за дезинформация към пандемията, отбелязва AFP, представена от БГНЕС.
Европейски Съюз ще бъде показан от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Премиерът Ли Къцян ще бъде главният представител на Китай, а президентът Си Цзинпин също се чака да направи видео изказване.
Китай и Европейски Съюз споделят, че желаят да засилят връзките между тях, само че връзките им са обтегнати поради различия по тематики, вариращи от разпоредбите за търговия и вложения до правата на индивида и националната сигурност.
Посланикът на Пекин в Европейски Съюз съобщи предходната седмица, че диалозите в понеделник са късмет връзките сред сътрудниците да станат " по-продуктивни и съдържателни посредством потребление на опциите и справяне с провокациите ".
Той обаче укори Брюксел поради проектите за по-строги правила по отношение на инвестиращите в европейските стопански системи задгранични компании, които биха били ориентирани по-специално към китайските компании, заявявайки, че Европейски Съюз не практикува откритостта, която изисква към другите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР