Китайски лекари в град Ухан успешно осъществиха раждане чрез цезарово

...
Китайски лекари в град Ухан успешно осъществиха раждане чрез цезарово
Коментари Харесай

Пациентка, за която предполагат, че е заразена от коронавируса, роди със секцио

Китайски лекари в град Ухан сполучливо реализираха раждане посредством цезарово сечение на пациентка, която се допуска, че е болна от новия ковид,

оповестява Ройтерс.

Акушерът, който израждал 27-годишната жена, съобщи, че положението на родилката се влошавало и бебето я подлагало на в допълнение натоварване. В същото време е било невероятно тя да бъде лекувана от новата пневмония, до момента в който към момента износва детето, предава Българска телеграфна агенция.

Хирургическата интервенция криела много рискове, защото майката била с тресчица и непрестанно кашляла. Лекарите от екипа от самото начало били изложени на заплахата да се заразят с новия ковид, заяви публичната телевизия.

Чжао Ин е лекарят, който е направил секциото, посочи медията. Той е заместник-директор на отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница в Ухан. По време на едночасовата интервенция той е носел маска, два защитни костюма и чифт защитни очила.

" Почти не виждах и чувах по време на секциото, целият бях плувнал в пот! ", показа лекарят.

В Китай новият ковид взе живота на 106 души и болести над 4500. Родилката, упомената единствено под името Сяоян, е била в 37-ата седмица от своята бременност, когато е зародило догатката, че се е заразила с новия ковид. Роденото 3,1-килограмово кърмаче е било отправено у дома оптимално бързо, с цел да не бъде изложено на вируса в болничното заведение. " Пожелавам си единствено рожбата ми да бъде здрава! ", съобщи Сяоян пред камерата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР