Китайски компании имат интерес за внос на вино и олио

...
Китайски компании имат интерес за внос на вино и олио
Коментари Харесай

Китайска бизнес делегация проучва възможностите за инвестиции и търговия в България

Китайски компании имат интерес за импорт на вино и олио от България, и изследват опциите за вложения в страната ни. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с У Джонцюн, вицегубернатор на провинция Дзянси. Тя е на посещаване в страната ни отпред на бизнес делегация по покана на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров.

Българско олио може да бъде предлагано в комерсиалната мрежа на китайска компания, оперираща 4000 обекта в азиатската страна. Интересът бе деклариран по време на срещата, а заместник-министър Манолев акцентира, че страната ни може да предложи доста високо качество на продукта на конкурентна цена. Договорено бе да се даде повече информация за бранша и да се спомага за определяне на контакти с български производители за продължение на диалозите. Друга китайска компания има интерес за импорт на вино от България, като планува да започва с партида от 200 хиляди бутилки. Целта им е размерите стабилно да порастват, а продуктът да става все по-познат на китайския пазар. Интерес бе деклариран и към други браншове на българската стопанска система.

Поради високия интерес на бизнеса от провинцията към страната ни, бе контрактувано да бъде подписан Меморандум за съдействие сред Министерството на стопанската система и провинция Дзянси. Вицегубернаторът У Джонцюн предложи това да стане още през м. май по време на най-голямото комерсиално ревю в Централен Китай, което провинцията ще семейства и изрази вяра, че в него ще залегнат и първите съответни планове, които двете страни осъществят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР