Китайски инвеститори ще построят най-голямата фабрика за производство на захар

...
Китайски инвеститори ще построят най-голямата фабрика за производство на захар
Коментари Харесай

Китайски инвеститори ще построят най-голямата фабрика за производство на захар в Гана

Китайски вложители ще построят най-голямата фабрика за произвеждане на захар в Гана към язовир Буи в окръг Банда, област Боно, оповестява Българска телеграфна агенция.

Самюъл Кофи Дзамеси, основният изпълнителен шеф на компанията " Буи пауър оторити " (Bui Power Authority), която стопанисва водноелектрическата централа (ВЕЦ) " Буи " Bui Dam (BGS), съобщи, че управляващите са подписали меморандум за съгласие с китайските вложители за създаване на завода.

Дзамеси сподели, че същинските строителни работи ще стартират през юни тази година и ще приключат през 2024 година

След като проработи, заводът ще създава към 60 000 тона захар годишно за експорт и за вътрешния пазар.

Съобразно с това ганайските управляващи са отпуснали към 13 000 акра (около 52 000 декара, бел. ред.) земя на компанията вложител " Буи шугър " (Bui Sugar Limited) във Фавоман в същия окръг Банда.

Дружеството към този момент е засадило към 250 хектара (2500 декара, бел. ред.) със захарна тръстика, с цел да обезпечи първични материали за зареждане на фабриката.

" Всъщност, според Меморандума за съгласие, " Буи пауър оторити " има дялово присъединяване ", означи Дзамеси, до момента в който развеждаше Джъстина Овусу-Банахене, районен министър на Боно, на строителната площадка във Фавоман по време на нейното двудневно работно посещаване в региона на язовир Буи.

Придружавана от някои членове на Регионалния съвет за сигурност на Боно, както и от общински и окръжни ръководители в региона, Овусу-Банахене беше на обекта, с цел да се запознае с действието на Водноелектрическа централа " Буи ", който е с мощ 400 мегавата.

Дзамеси изясни, че планът е основал работни места за към 500 души в покрайнината, и означи, че фабриката ще обезпечи непряко повече от 5000 работни места за локалното население.

Това проправя пътя за започване на строителството, добави той и благодари на обичайните управляващи в региона за поддръжката и съдействието.

Ует Хуа, ръководещият шеф на " Буи шугър ", сподели, че оранта продължава, с цел да може компанията да отглежда повече захарна тръстика за зареждане на фабриката.

Той съобщи, че по плана е построен и язовир и се построяват напоителни уреди, с цел да се усъвършенства водоснабдяването и да се усилят насажденията от захарна тръстика.

Хуа похвали връзките на своята компания с " Буи пауър оторити " и локалното население и изрази вяра, че те ще се засилят още повече взаимноизгодно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР