Китайски хирург изпълни първата в света мозъчна операция от разстояние,

...
Китайски хирург изпълни първата в света мозъчна операция от разстояние,
Коментари Харесай

Първата в света мозъчна операция от разстояние

Китайски хирург извърши първата в света мозъчна интервенция от разстояние, с помощта на 5G технология с пациент, който е бил на 3000 км от опериращия го лекар.

Д-р Линг Джъпей отдалечено е вградил невротрансмитер в мозъка на пациента си в събота, оповестяват китайските медии, представени от БГНЕС.

Хирургът е управлявал инструментите, намиращи се в Пекинската болница PLAGH от клиника в югозападен остров Хайнан, който е на 3000 км. Хирургът е споделил, че интервенцията е траяла 3 часа и е приключила сполучливо. Пациентът е страдал от Паркинсон и е споделил, че се усеща добре след революционната интервенция.

Докторът е употребявал компютър, обвързван с мрежата от идващото потомство 5G, която се развива от китайския колос Huawei. Новото устройство разрешава връзка съвсем в действително време, твърди лекар Линг. „ Можеш съвсем да усетиш пациент, който е на 3000 км разстояние”, сподели той.

Настоящата 4G мрежа не разрешава провеждането на хирургически интервенции поради видео лаг и закъснение на дистанционното управление. Новата технология наподобява, че е съумяла да реши тези проблеми, споделя хирургът.

Дистанционната хирургия може да разреши на хора от небогати региони или военни зони да получат помощ от доктори из целия свят. 5G направи своя дебют в отдалечената хирургия през януари, когато китайски доктор сполучливо оперира скотски дроб в Медицинския университет във Фудзиен, до момента в който той бе на югоизточния бряг на Китай.

Вижте видеото ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР