Китайски хакери са откраднали информация от испански лаборатории, работещи върху

...
Китайски хакери са откраднали информация от испански лаборатории, работещи върху
Коментари Харесай

Китайски хакери са откраднали данни за ваксини от испански лаборатории

Китайски хакери са откраднали информация от испански лаборатории, работещи върху ваксина за COVID-19, заяви „ Ел Паис “.

Докладът се появява в миг, в който фармацевтични компании по целия свят се надпреварват да разработят ефикасен удар за битка с вируса, умъртвил повече от 940 000 души и заразил 30 милиона.

Не е ясно каква информация е открадната, нито какъв брой значима е, като вестникът се базира на източници, осведомени с офанзивата.
Цитирана в публикацията, ръководителката на тайните служби на Испания Паз Естебан съобщи, че хакерите са провели "особено мощна акция, ориентирана към лаборатории, работещи в създаването на ваксина ", освен в Испания, само че и другаде.

Естебан сподели, че е имало "качествено и количествено " нарастване на офанзивите по време на блокирането, като хакерите са ориентирани към "чувствителни браншове като опазването на здравето и фармацевтиката ". Подобни офанзиви са се умножили и в други страни, участващи в напъните за създаване на ваксина, сподели тя.

Повечето офанзиви са осъществени от хакери от Китай и Русия, постоянно от държавни организации, само че също по този начин и от незаконни организации и университети, които търгуват с хакнатите данни, настояват източници от сигурността. Но офанзивата, при която са откраднати испански данни, е подхваната от китайски хакери, споделиха те.

През юли съд в американския щат Вашингтон упрекна двама китайски жители в кражба на данни от стотици компютърни системи по целия свят, в някои случаи от името на китайски държавни организации.

Хакерството, което се е правило в продължение на десетилетие, в последно време е включвало търсене на уязвимости в системите на компании, разработващи ваксини за Covid-19 и тестващи технологии и лекувания, съобщи американското министерство на правораздаването. Испания беше една от 11-те страни, посочени в обвинителния акт като обект на офанзивите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР