Китайски гражданин в Хърватия, известен с почитта си към фашисткото

...
Китайски гражданин в Хърватия, известен с почитта си към фашисткото
Коментари Харесай

Китаец е арестуван в Хърватия заради усташки песни

Китайски жител в Хърватия, прочут с почитта си към фашисткото усташко придвижване от Втората международна война, е задържан след осъществяване в бар на хърватски песни, провокиращи назадничавост.

Това заяви " Болкан инсайт ", като цитира хърватските институции. В град Имотски в Южна Хърватия, гледайки финала на европейското състезание по хандбал сред Хърватия и Испания, китаецът Съ Ят Лун изпълнявал " несъответствуващи " текстове, гласи сигналът на полицията съгласно представител на силите на реда в град Сплит (най-големият град в района). Според представителя става дума за " задграничен жител, пял песни песни с неприемливи послания, провокиращо ненавист и назадничавост ".

Започнато е следствие и 44-годишният мъж от Хонконг, който живее в Хърватия, ще бъде изправен пред съда. Съ е прочут на полицията в страната, откакто през февруари крещи усташката фраза " Готов за родината " (Za dom spremni) в същия град - девиз, татуиран на едната от ръцете му.

Усташите, избили стотици хиляди сърби, евреи и роми, основават Независима хърватска страна (марионетка на нацистка Германия), включваща и територията на днешна Босна.



Попитан за какво се прекланя пред усташите, той декларира: " Защото се удивлявам на това, че дребна страна може да бъде толкоз смела. (През) Втората международна война те желаят самостоятелност. Това е фантазия на хонконгския народ. Мразим Китай като Сърбия. И желаеме самостоятелност. "

Съ се самоопределя като " крайнодесен ", само че не и като расист, защото не ненавижда " хората поради цвета на кожата или религията им ".

Малцина се изправят пред съда поради потребление на този девиз по член 325, който визира хората, които " обществено утвърждават, отхвърлят или значимо понижават смисъла на престъпни действия на геноцид, актове на експанзия (и) закононарушения против човечеството ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР