Китайски генетик даде повече за клонирането на полицейско куче, направено

...
Китайски генетик даде повече за клонирането на полицейско куче, направено
Коментари Харесай

Китай върви по план с клонирането на елитни полицейски кучета

Китайски генетик даде повече за клонирането на полицейско куче, направено за развиване нацяло звено от елитни полицейски кучета, съобщи БГНЕС.
Клонирането на полицейски кучета със специфични качества ще помогне да се запазят отличните им гени - в случай че е належащо, те могат да бъдат клонирани и в по-големи количества, сподели заместник-генералният шеф на биотехнологичната компания SinoGene пред медии. Компанията за първи път клонира сполучливо елитно полицейско куче в Китай.
Чрез клониране на човеци с положителни характерности, е допустимо освен да се запазят отличните им гени, само че и те да се копират в по-голям брой, което е доста значимо за развъждането и потреблението на полицейски кучета в Китай, настояват още генетиците.
През декември 2018 година в лабораторията на компанията SinoGene е родено клонираното кученце Кунксун. Генетичният материал за клониране е взет от седемгодишното полицейско куче Хуахуанма от породата кунминска овчарка, която е получена в Китай след хибридно кръстосване сред куче и вълк. По време на полицейската си работа Хуахуанма е оказал помощ за разкриването на 12 убийства и е взел участие в следствието на повече от 20 закононарушения. През 2016 гodina Министерството на публичната сигурност на Китай награди Хуахуанма със званието " Почетно куче " от най-високата категория.
Както обявиха учени от китайската биотехнологична компания пред РИА Новости, Хуахуанма има отлични служебни качества, само че към този момент е много възрастно.
В началото на годината китайски медии оповестиха за клонирането на пет маймуни с идентични генни разновидности в лаборатория в Шанхай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР