Китайски физици завършват работа по създаването на експериментален реактор за

...
Китайски физици завършват работа по създаването на експериментален реактор за
Коментари Харесай

Китай завършва работа над реактора си за термоядрен синтез

Китайски физици приключват работа по основаването на пробен реактор за термоядрен синтез EAST, оповестява в. " Ейша таймс ".

В това устройство учените се надяват да получат същата реакция, която се реализира ядрото на нашето Слънце. Изкуственият му аналог на Земята е предназначен да бъде един ден на ниска цена, сигурен и изобилен източник на сила.

Ръководителят на Китайската национална нуклеарна корпорация Дуан Сеуру означи, че експертите възнамеряват да произведат " промишлени размери " сила още през тази година.

Изданието напомня, че първият пробен реактор от подобен вид беше тестиран в средата на 90-те години на предишния век и от този момент непрестанно се усъвършенства технологията.

Китайските физици означават, че работната температура на тяхното устройство може да доближи 105 милиона градуса. Крайната цел на експертите е постигането на подтик на плазмата от една хилядна от секундата. Това ще разреши да бъдат включени към реакторите освен промишлени предприятия, само че и цели градове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР